Blog

Kanjer

Ben jij ook een kanjer?

corina   
Reacties staat uit voor Ben jij ook een kanjer?
Jul 22

Wanneer ben je een kanjer? Als je een ernstige ziekte hebt overwonnen of als je besluit om voor kwaliteit van het leven te kiezen? Volgens mij maakt dat geen verschil. Tijdens mijn vakantie heb ik het boek ‘Beter’ gelezen van Maarten van der Weijden waarin deze vraag ook naar voren kwam. Sinds dat ik zelf borstkanker heb gehad, heb ik eigenlijk altijd films en boeken over kanker vermeden. Gegarandeerd dat

kankeronderzoek

Achter de schermen bij… kankeronderzoek

corina   
Reacties staat uit voor Achter de schermen bij… kankeronderzoek
Mei 24

Dat onderzoek naar kanker ontzettend belangrijk is, weet ik inmiddels uit eigen ervaring. Nu heb ik met eigen ogen mogen zien wat er eigenlijk achter de schermen gebeurt. Na vijf jaar geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding kreeg ik pas geleden de uitnodiging voor een rondleiding door het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Eén van de grootste instituten op het gebied van kankeronderzoek. Na een korte twijfel toch besloten om

lymfoedeem

Lymfoedeem: ‘Oh, is dat alles?’

corina   
Reacties staat uit voor Lymfoedeem: ‘Oh, is dat alles?’
Mrt 22

Een dikke arm en hand, dat is het resultaat van het feit dat mijn lymfeklieren zijn weggehaald in mijn oksel. Maar als dat alles is hè, ik ben er toch nog? Tuurlijk, but think again. Wat sommige mensen niet weten of simpelweg niet beseffen, is dat je niet klaar bent met kanker zodra je de laatste behandeling hebt gehad. Er zijn altijd littekens op je lichaam, in je hoofd en in

masker

Alaaf! Agge mar leut et!

corina   
Reacties staat uit voor Alaaf! Agge mar leut et!
Feb 05

Je houdt ervan of je haat het. Daar is absoluut geen middenweg in te vinden. En oh, wat vind ik het een geweldig feest! Natuurlijk heb ik het dan over… Carnaval! Vier dagen in het jaar legaal verkleden en dansen op straat. Heerlijk! Verstand (soms letterlijk…) op nul, meezingen met de muziek, een drankje of twee, drie met vrienden in de kroeg. Klinkt voor sommigen misschien als een normale zaterdagavond.

alcohol

Goede voornemens? Yeah right!

corina   
Reacties staat uit voor Goede voornemens? Yeah right!
Jan 11

Ieder jaar in december en januari is het de standaardvraag: “En, wat zijn jouw goede voornemens?” En o wee als je niks te melden hebt. Dan word je toch raar aangekeken. Maar waarom nou eigenlijk? Stoppen met roken, afvallen, meer tijd besteden aan je partner, familie en vrienden én meer sporten. Al jaren staan deze goede voornemens in de top 5. En uiteindelijk zullen die stuk voor stuk sneuvelen. Eén sigaretje

love-self

Pak die tweede kans op die eerste keer!

corina   
Reacties staat uit voor Pak die tweede kans op die eerste keer!
Dec 15

Een nieuw begin. Hoe vaak krijg je een tweede kans op die eerste keer? Wat doe je dan? Pak je die tweede kans met beide handen aan of laat je het door je vingers glippen? Pas geleden besefte ik me dat ik inmiddels vijf jaar schoon ben. Vijf freaking jaar! Soms voelt het alsof ik gisteren nog aan de chemo’s zat en de volgende dag lijkt het alsof ik alles

friends

Echte vrienden? Goud, nee platina!

corina   
Reacties staat uit voor Echte vrienden? Goud, nee platina!
Okt 16

Ze zeggen altijd dat je pas je echte vrienden leert kennen wanneer je ze het hardst nodig hebt. Een echte vriend is dan ook goud waard. Nee, zelfs platina, dubbel platina, driedubbel platina! Weet je wat ik nog het allermoeilijkste vond toen ik te horen kreeg dat ik borstkanker had? Dit vreselijke nieuws aan mijn dierbaren vertellen, wetende dat je veel mensen om je heen intens verdriet doet. En als de

winnen

Goed doen ‘rocks’!

corina   
Reacties staat uit voor Goed doen ‘rocks’!
Sep 14

Wat kost goed doen ont-zet-tend veel tijd, zeg! Maanden aan voorbereidingen. Maar man, man, man, wat is het on-ge-loof-lijk kicken als je aan het einde van de rit een vette cheque kan overhandigen aan het goede doel!

Sportief doen voor het goede doel

Nou, ik zelf niet, maar ik heb de afgelopen maanden wel een sportief evenement georganiseerd! Een lokaal soort van mini Alpe d’Huzes. Met z’n zessen en een hoop

sterk

Is het hier nu zo warm of ligt dat aan mij?

corina   
Reacties staat uit voor Is het hier nu zo warm of ligt dat aan mij?
Aug 10

Dat is een vraag die ik regelmatig stel aan mijn man, familie en vrienden. En zij weten dan precies hoe laat het is. Corina heeft weer eens een opvlieger. Met een rood hoofd, alsof ik te lang in de zon heb gelegen, ben ik druk aan het wapperen met alles wat maar voor handen is. Of ik loop even met mijn blote voeten naar buiten om weer op een normale

storytelling

Storytelling: opvallen?

corina   
Reacties staat uit voor Storytelling: opvallen?
Jul 01

Opvallen in de menigte. Als je aan het solliciteren bent of – in mijn geval – op zoek bent naar interessante opdrachtgevers, is dat je voornaamste doel. Met de hitte van deze week kan je natuurlijk schaars gekleed gaan en daarvan een foto posten op Facebook, Instagram of Twitter. Of direct naar de potentiële werkgever doorsturen. Dan weten ze in ieder geval al wel wat voor vlees ze in de